Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Млада американка е посетила всички страни по света
Млада американка е посетила всички страни по света
Млада американка е посетила всички страни по света Сряда, 05.06.2019 г., 09:22 ч. 21-годишната Лекси ще кандидатства за рекорд на Гинес

21-годишна американка изпълни целта на живота си – посети последната 196-та страна в списъка си и то не коя да е, а Северна Корея. Ако Книгата на рекордите на Гинес одобри предоставените доказателства, то Лекси Алфорд от Невада сити, щата Калифорния, ще се превърне в най-младия пътешественик, обиколил всички държави по света, и ще детронира предишния носител на титлата – британецът Джеймс Аскуит, който постави рекорда през 2013 година на 24-годишна възраст.

В момента 226 държави по света са обявили суверенитет, 193 от тях са членки на ООН, а Държавният департамент на САЩ признава за суверенни 195 държави по света.

На 31-и май Лекси навлезе на територията на Северна Корея, като така приключи едногодишното си пътешествие, с което сбъдна детската си мечта. Младата жена е от семейство на пътни агенти и до 18-я си рожден ден е посетила 72 държави по света, като още на невръстна възраст е успяла да види екзотични места като Камбоджа, Дубай и Египет. Когато видяла печатите и визите в паспорта си Лекси осъзнала, че има възможност да кандидатства за рекорд на Гинес.

Най-трудното за осъществяването на целта й било да кандидатства за визи в страните, с които САЩ нямат сключени споразумения. Това обаче не я отказало да преследва целта си.

Пътешествието й е изцяло самофинансирано – Лекси се договорила за спонсорство срещу реклама в „Инстаграм“ профила й с няколко компании, които й отпуснали средства.

Коментари