Moby представя новия си албум “Reprise”

В него музикантът пресъздава някои от най-разпознаваемите си парчета с оркестър и акустични инструменти

28 май 2021
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Музикалният пионер Moby представя новия си албум “Reprise”, който е завръщане към най-добрите моменти от 30-годишната музикална кариера на забележителния артист.

Заедно с Budapest Art Orchestra Moby пресъздава някои от най-разпознаваемите си рейв класики и химни в нови аранжименти за оркестър и акустични инструменти. Към него се присъединява и звезден състав от гостуващи изпълнители включително Alice Skye, Amythyst Kiah, Apollo Jane, Darlingside, Deitrick Haddon, Gregory Porter, Jim James, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey и Víkingur Ólafsson.

Moby представи първия сингъл от албума, “Porcelain”, с участието на Jim James (My Morning Jacket). Изданието включва и най-великите проекти на артиста, сред които пробивното денс парче “Go”, “Extreme Ways” (от саундтрака на филмите за Джейсън Борн), “Natural Blues” и “Why Does My Heart Feel So Bad?”.

Някои от новите версии са по-спокойни и бавни, докато други използват експлозивния потенциал, който един оркестър може да предложи. Преминавайки през 3 десетилетия от кариерата на Moby, “Reprise” е не точно албум с най-великите му хитове, а по-скоро шанс да се замислим за начина, по който изкуството може да се адаптира с течение на времето към различни ситуации и контекст.

“Извинете ме, ако е очевидно, но за мен основната цел на музиката е да създава емоция. Да споделяш различни аспекти от състоянието на човек с този, който те слуша. Защо със симфоничен оркестър ли? Защото конпея за чистотата и уязвимостта на акустичната и класическата музика”, казва за новия запис Moby.

"Reprise" съдържание:

01 Everloving

02 Natural Blues - feat Gregory Porter & Amythyst Kiah

03 Go

04 Porcelain - feat Jim James

05 Extreme Ways

06 Heroes feat. Mindy Jones

07 God Moving Over The Face Of Waters – feat Víkingur Ólafsson

08 Why Does My Heart Feel So Bad? – feat Dietrick Haddon & Apollo Jane

09 The Lonely Night - feat Kris Kristofferson & Mark Lenegn

10 We Are All Made Of Stars

11 Lift Me Up

12 The Great Escape feat Nataly Dawn, Alice Skye & Luna Li

13 Almost Home feat Novo Amor, Mindy Jones & Darlingside

14 The Last Day - feat Skylar Grey & Darlingside

Новини