"Мулан" отпадна от календара с премиери

Отлагат се "Аватар 2", новите "Междузвездни войни" и "Топ гън: Маверик"

24 юли 2020
social
Снимка от facebook

Отлагането на “Тенет” на Кристофър Нолан за неопределено време повлече графика на цялата индустрия. Коронавирусът изглежда не смята скоро да ни остави на мира и заради увеличаващия се брой на заразените по целия свят много от очакваните с нетърпение филмови заглавия отново бяха преместени във времето.

"Тенет" се отлага за неопределено време

Компанията Disney напълно премахна от календара с премиери игралната версия на анимацията “Мулан”. Заедно с “Тенет” това беше другият филм, на който кината разчитаха да върне зрителите в залите, а с това и приходите им. Лентата първоначално трябваше да излезе на 27-и март, но тогава избухна пандемията и датата за премиерата се променя вече няколко пъти.

Мерките срещу заразата нанесоха големи поражения и върху снимките на нови продукции, а заради влошаващата се ситуация през последните седмици, отново се налагат промени.

Продължението на “Спайдърмен: Далеч от дома” е изтеглено с месец и премиерата сега се очаква малко преди Коледа на 2021 г., време, което по-рано беше запазено за друг филм - отлаганият с години “Аватар 2” на James Cameron, който ще се забави с още 12 месеца и евентуално ще го видим през декември 2022-а.

Промяна настъпи и в плановете за новата трилогия от сагата “Междузвездни войни”, като от Disney се надяват от декември 2023-а да пускат по един филм всяка година.

Отлагане на продукции има и извън календара на това студио - продължението на “Нито звук” с John Krasinski и Emily Blunt ще излезе през пролетта догодина, вместо през септември тази година, а лентата с Tom Cruise “Топ гън: Маверик”, която се очаква с огромно нетърпение от киноманите, запознати с оригинала от 1986 г., трябваше да видим точно преди Коледа тази година, но отново заради неблагоприятните условия остава за следващото лято.

Пандемията отложи и "Топ Гън: Маверик"

Един от малкото останали неотложени продукции е злощастната лента “Новите мутанти” със звездата от сериала “Игра на тронове” Maisie Williams. Тази продукция се чака от две години и беше мнократно отлагана по различни причини. Поне засега дата за премиера е 28-и август тази година. Нови кадри от филма бяха показани тези дни по време на виртуалното издание на Comic-Con.

Новини