На Ема Стоун и било мечта да участва във филм без реплики

06 октомври 2023
Emma Stone
Снимка от БГНЕС

Ема Стоун участва в новия 30-минутен късометражен филм "Bleat" на режисьора Йоргос Лантимос, в който няма диалог и е придружен от музикален ансамбъл на живо и хор, и призна, че това е "сбъдната мечта".

На филмовия фестивал в Ню Йорк, където се състоя премиерата на филма, тя каза:

"Любимото ми нещо е да не ми се налага да говоря. Често ми се иска да мисля, че бихме могли да съкратим много реплики от диалога, защото мисля, че хората могат да кажат много повече, без да говорят. Разбира се, че понякога могат да го кажат с думи. Харесвам езика..."

Стоун и Лантимос успяха да обсъдят проекта благодарение на временното споразумение по време на стачката на сценаристите в Холивуд. Действието на филма се развива на малък гръцки остров и проследява темите за самотата, смъртта, любовта, желанието и взаимодействието между хората и животните. Той разказва за млада жена, която е съсипана от загубата на партньора си - изигран от Дамян Бонар - но все още има "животински инстинкт за живот".

След като чува колко много актрисата се радва да работи без диалог, Лантимос - който за първи път си сътрудничи с нея във "Фаворитката" от 2018 г. и тазгодишния "Лоши неща", който не могат да обсъждат заради стачките - ѝ предлага да "направи ням филм". Тя помоли публиката да "ръкопляска, ако тази идея ви харесва", и беше посрещната с ентусиазиран отговор от бурни аплодисменти.

Новини