На ски в условия на COVID-19

Планира се въвеждането на противоепидемични мерки на ски пистите и допълнителна дезинфекция на съоръженията.

25 октомври 2020
social
Снимка от pexels.com

Планира се въвеждането на противоепидемични мерки на ски пистите и допълнителна дезинфекция на съоръженията.

В Банко маски ще трябва да се носят освен в закритите помещения, вътре в кабинките на лифта, както и на седалковия лифт, макар че е на открито. С маски ще трябва да са туристите и около касите. Няма да се променя обаче капацитетът на кабините на лифта и във всяка ще има до 8 души.

Система за автоматична дезинфекция ще работи този сезон на ски зоната в Банско. 3 пъти на ден ще се дезинфекцират всички помещения, които се използват от туристите. В гардеробите ще се въведе специален пропускателен режим - ще се допускат до 20 души, като целта е да се избегне струпването на много хора на едно място.

В Пампорово ще разчитат на нови технологии, за да се избегне образуването на опашки от хора, чакащи да си купят карти за ски съоръженията. В курорта ще въведат пик ап система - всеки турист ще може да закупи лифт карта онлайн и ще получи QR-код на смарт устройството си.

Групите в ски училищата на Пампорово ще бъдат ограничени до 10 души. В ски гардеробите пък освен дезинфектанти, ще има и озонови лампи. Няма да се въвежда специален пропускателен режим за лифтовете, но туристите ще трябва да спазват необходимата дистанция.

Новини