The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Наградите "Златен глобус" в черно
Наградите
Наградите "Златен глобус" в черно Понеделник, 08.01.2018 г., 07:40 ч. Звездите бяха облечени в черни дрехи на червения килим в знак на протест срещу сексуалното насилие и на солидарност с жертвите

Сезонът на големите награди в света на киното започна с церемонията за отличията "Златен Глобус".

Драмата "Три билборда извън града" на Martin McDonagh и комедията "Лейди Бърд" на Greta Gerwig са най-добрите филми на 2017 г. според Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. 

"Три билборда извън града" си тръгна с най-много статуетки - 4, включително за главна женска роля в драматичен филм на Frances McDormand. При мъжете Gary Oldman беше отличен за най-добър актьор в историята за Уинстън Чърчил "Най-мрачният час" - първа голяма американска награда за големия британски актьор, който също е и критик на церемонията.

Мексиканецът Guillermo del Toro грабна наградата за най-добър режисьор с филма "Формата на водата".

Sterling K. Brown стана първият афроамериканец спечелил “Златен глобус” за главна мъжка роля в телевизионна драма за участието му в поредицата “Това сме ние”.

Aziz Ansari е първият азиатски актьор, който получи статуетката за телевизионната комедия “Господар на никого”.

Oprah Winfrey получи наградата за цялостен принос “Cecil B. DeMille” и се превърна в първата афроамериканка, заслужила тази чест.

Това е 75-ото издание на наградите, които се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Звездите на киното и телевизията откликнаха масово на призива да бъдат облечени в черно на церемонията в знак на протест срещу сексуалното насилие и солидарност с жертвите. Водещият на церемонията Seth Meyers не пропусна възможността да се пошегува дори и с тази болезнена за бранша тема.

Коментари