Най-продаваният албум в историята излиза в специално издание

Поводът е 40 години от издаването на "Thriller"

30 август 2022
social
Снимка от https://michaeljackson.tmstor.es/products/section/14558

Само ден след рождената дата на Michael Jackson от Sony, които притежават правата на музиката на Краля поп музиката напомниха, че ще отбележат 40-тата годишнина от издаването най-продавания албум на всички времена - “Thriller” - със специално колекционерско издание на CD. 

Албумът ще е двоен, като на първото CD ще е оригиналният траклист на “Thriller”, а на втория диск ще бъдат поместени редки и демо записи. 

Колекционерското CD издание на “Thriller” вече е пуснато за предварителна продажба, а песните от втория диск ще бъдат представяни една по една. Първата се очаква да бъде пусната около Деня на труда в САЩ (5-и септември), а последната на 18-и ноември - точно преди излизането на албума.

Още 15 парчета, които рядко са били издавани през годините, ще бъдат включени в разширено дигитално издание на албума.

По повод годишнината са планирани и различни събития по целия свят. 

От “Thriller” са продадени над 100 милиона копия от премиерата му на 30 ноември 1982 г. Записът има 8 награди “Грами”. Прекарал е повече от 500 седмици в американската класация и държи рекорда за най-много седмици на върха - 37. Това е и първият албум в историята, който остава в топ 10 през първите 80 седмици от премиерата. Три сингъла от него - “Beat It”, “Billie Jean” и “Thriller” - оглавяват американската класация, а 7 от общо 9-те песни в него успяват да се наредят сред първите 10 на чарта Billboard Hot 100. 

Новини