Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Намаляват интервалите на движение в метрото
Намаляват интервалите на движение в метрото
Снимка: БГНЕС
Намаляват интервалите на движение в метрото Вторник, 14.04.2020 г., 15:20 ч. След Великден кметът на София ще представи актуализация на бюджета заради големия спад на приходите

От днес се намаляват интервалите на движение в метрото в следобедните часове, които са по-натоварени, съобщиха от Столичната община.

Между 16.30 и 18.30 ч. интервалът на движение по първа линия ще е 4,5 минути, а по втора - 9 минути.

Последните влакове ще тръгват от крайни станции в 22.30 ч. и метрото ще се движи до 23 часа. Преброяванията показват, че между 23.00 ч. и полунощ метрото се използва от 90-93 пътници.

На този етап това е необосновано голям разход, от който общината трябва да се откаже, за да се гарантира транспорт в часовете, в които има повече пътници, се посочва в съобщението.

Кметът на София каза, че заради сериозния спад на приходите след Великден ще представи актуализация на бюджета и на инвестиционната програма на общината. Общо 19 млн. лв. е спадът в приходите само за последните две седмици на март, а в градския транспорт спадът е с около 3 млн. лв. на седмица. С актуализацията на бюджета ще се гарантира продължаване на стратегическите обекти – метрото, вътрешните рингове, връзките с "Околовръстния път" и строителството на нови детски градини, каза също Йорданка Фандъкова.

„Ще се възползваме от по-малкия трафик и след Великден започваме реконструкцията на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“ в посока изход“, съобщи още кметът.

Коментари