Невероятни музикални рекорди

10 декември 2023
музика
Снимка от unsplash.com

Музиката е част от човешката култура от хиляди години и през това време са постигнати много невероятни рекорди. 

Ето някои от най-впечатляващите:

Най-продаван албум: „Thriller“ на Майкъл Джексън е най-продаваният албум в историята, с над 73 милиона продадени копия по целия свят. Албумът е издаден през 1982 г. и включва хитове като „Billie Jean“, „Beat It“ и „Thriller“.

Най-продавана песен: „Bohemian Rhapsody“ на Queen е най-продаваната песен в историята, с над 75 милиона продадени копия по целия свят. Песента е издаден през 1975 г. и е един от най-емблематичните хитове на групата.

Най-дългият концерт: Най-дългият концерт, проведен някога, е на групата „The Flaming Lips“, която свири в продължение на 24 часа и 37 минути в Остин, Тексас през 2008 г. Концертът е част от кампанията на групата „Peace Love Unity Respect“, която цели да популяризира мир, любов, единство и уважение.

Най-много награди „Грами“: Наградата „Грами“ е най-престижната награда в музиката и е присъждана от Националната академия за звукозаписни изкуства и науки. Към 2023 г. рекордьорът за най-много награди „Грами“ е групата „U2“, с общо 22 награди.

Най-млад изпълнител, спечелил награда „Грами“: Най-младият изпълнител, спечелил награда „Грами“, е Били Джо Изли, която печели награда за най-добро детско изпълнение през 2000 г., когато е на 8 години.

Новини