Ники Урумов представи песен, написана за него от Димо от P.I.F.

23 Февруари 2024
Ники Урумов
Снимка от прессъобщение

Ники Урумов и P.I.F. представят видеото към песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с постапокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор на видеото е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова. 

Песента „Обезумели“ е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др. 

Историята на „Обезумели“

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис. 

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник. 

Освен режисьор Ники Урумов е и вокалист на рок бандата „Епизод“, с която през 1999 г. записва албума “Респект“. Година по-рано печели трето място на „Златният Орфей“, и първо място от „Хит Минус Едно“. Парчето му „Остани“ в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.

Чуйте интервюто на Ники Урумов за Magic:

Magic - Музиката, която обичаш

Новини