Nirvana, Soundgarden и Pearl Jam сформираха супергрупа

3rd Secret

13 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Членове на Nirvana, Soundgarden и Pearl Jam сформираха супергрупа, наречена 3rd Secret. Бившият басист на Nirvana Крист Новоселич, китаристът на Soundgarden Ким Тайил и барабанистът на Soundgarden Мат Камерън водят състава, с вокали от Krist's Giants In The Trees Джилиан Рей и Дженифър Джонсън.

Лейбълът на най-добрите музиканти в Сиатъл издаде изненадващ едноименен албум с 11 песни, миксиран от Nirvana и магьосника от студиото на Soundgarden Джак Ендино. Няколко други музиканти също допринесоха.

Понастоящем той е достъпен само за стрийм в Spotify, Amazon Music и YouTube.

Басистът на Thе Grunge legends се присъедини към бившите си колеги на сцената по време на концерта на Foo Fighters в Сиатъл през 2018 г. и изпълни „Molly's Lips“ на The Vaselines – което музикантите изпълниха няколко пъти.

След като прочете коментари, че е липсвал Кърт Кобейн - който посегна на живота си през 1994 г. - Крист се обърна към социалните медии, за да реагира саркастично:

„Опитахме се да го хванем за този концерт – колкото пъти се опитвахме да се свържем с Кърт, не успяхмем. Телефонът просто звънеше и звънеше."

Оцелелите членове на Nirvana са се събирали няколко пъти през годините, включително за въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2014 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by krist_novoselic (@krist_novoselic)

Новини