Noel Gallagher възпя феновете, които грешат текстовете на песните му

24 март 2023
Noel Gallagher
Снимка от БГНЕС

Новият сингъл на Noel Gallagher е вдъхновен от феновете, които винаги грешат текстовете на неговите песни. 

Бившата звезда от Oasis издаде песента “Dead to the World” с групата си High Flying Birds от предстоящия им албум “Council Skies”. 

Рок музикантът разказа в интервю за BBC Radio 2, че парчето е посветено на неговите отдадени последователи в Аржентина, които си устройвали лагер пред хотела му там и пеели неговите песни:

"Всъщност, доста е забавно, когато съм в Аржентина винаги отсядам в този определен хотел и феновете ми там, които са наистина най-страхотните на света, с ръка на сърцето го казвам … Има доста деца, които стоят пред хотела 24 часа на смени и “нощната смяна” си носи китари. И си спомням как една вечер бях там, не можах да заспя, заради часовата разлика може би ... и те пееха песни на Oasis и на High Flying Birds на паркинга и всички пееха текста грешно, а аз си седя в стаята и си пия питието и си мисля "Това не са верните думи", и така започна тази песен, с мен, пишейки песен за това". 

Noel обясни също, че има откъс от текста, който е посветен точно на онзи момент от престоя му в Южна Америка:

"В него се казва "Ще ти напиша песен, няма да ми отнеме много време и можеш да промениш всички думи, но пак ще са грешни”. Така започна и накрая се получи втори куплет”. 

Извън тази история, той добави:

"Предполагам е доста лична песен. Мисля, че когато я чуят, хората ще разберат защо, но е за това да си прекалено уморен да спориш. Нали знаете, “мъртъв за света”. Трябваше да го обясня на французойките в групата. Това същото, когато си в най-дълбоката фаза на съня”. 

“Council Skies” ще излезе на 2-и юни. 

Новини