Нова книга за Ален Делон излиза през май

18 април 2023
Alain Delon
Снимка от Screenshot Purple Noon - YouTube

"Ален Делон, любови и спомени", нова книга за кариерата на известния актьор, ще бъде публикувана на 5 май. Самият той е подписал предговора към книгата и е отдал почит на жените в живота си.

Ален Делон споделя, че е искал да бъде "най-добрият, най-красивият, най-силният" за жените в живота си. Книгата ще излезе на 5-ти май, издадена от Editions de La Martinière. "Alain Delon, Amours et Mémoires" е илюстрирана с непубликувани досега лични снимки. Тя разказва за детството и кариерата на френската филмова легенда, филм по филм.

"Никога не съм мечтал да бъда актьор. Влязох в професията и продължих да играя чрез жени и за жени", казва 87-годишният Делон, като посочва актрисите Бриджит Обер, Мишел Корду, Роми Шнайдер, Натали Делон и Мирей Дарк, както и майката на последните му две деца - Розали ван Бремен.

"Ако има нещо, с което се гордея, то това е моята кариера", която "не би съществувала без срещите с великите режисьори, които ме формираха и сублимираха", казва Делон.

Toй също така ни уверява, че "никога и нищо не се е случвало, колкото и изненадващо да изглежда" между него и Бриджит Бардо: "в продължение на 65 години ние имахме най-добрите приятелски отношения в историята".

Новини