The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Новата година вече дойде в някои части на света
Новата година вече дойде в някои части на света
Снимка: БТА
Новата година вече дойде в някои части на света Четвъртък, 31.12.2020 г., 16:37 ч. Заради пандемията тържествата са ограничени

Новата 2021 година вече дойде на някои места по света. Първи я посрещнаха Нова Зеландия и Австралия. Заради пандемията обаче тържествата бяха ограничени.

В пощадената от заразата Нова Зеландия имаше музикални фестивали и пиротехнически спектакли. В най-големия град Окланд светлинно шоу беше последвано от петминутна заря в полунощ.

Нова Зеландия се справя успешно с овладяването на пандемията. Страната не беше засегната от втора вълна на инфекции през есента и е регистрирала съвсем малък брой нови случаи през последните месеци.

Една от най-големите прояви е тридневен музикален фестивал край град Гизбърн с около 20 000 участници.

В Сидни, най-големият австралийски град, прочутата новогодишна заря се състоя в залива при почти тотално отсъствие на публика. В северната част на мегаполиса наскоро се появи огнище на зараза с около 150 случая. Имаше предложение поне около 5000 души от първата линия в борбата срещу коронавируса да присъстват на зарята, в знак на благодарност, но властите не позволиха.

Австралийците проследиха фойерверките си тази година по телевизията в домашна обстановка, като броят на присъстващите не трябва да надвишава 5 души.

Коментари