Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Нови обвинения за секстормоз срещу Люк Бесон
Нови обвинения за секстормоз срещу Люк Бесон
Нови обвинения за секстормоз срещу Люк Бесон Четвъртък, 29.11.2018 г., 14:54 ч. Към обвинението на манекенката от белгийско-холандски произход Сенди Ван Рой се добавят и показанията на още пет французойки

Френското правосъдие получи нови сведения във връзка със сексуалния тормоз, който режисьорът Люк Бесон е упражнявал спрямо свои служителки и приятелки.

Към обвинението на манекенката от белгийско-холандски произход Сенди Ван Рой се добавят и показанията на още пет французойки, съобщава сайтът „Медиапарт“.

За недопустимото поведение на Бесон свидетелстват две бивши служителки в неговата компания „Европакорп“, две бивши студентки от училището към Кинограда, намиращ се на територията на „Европакорп“ в департамента Сен-Дени, и манекенката Карин Изамбер.

Всички тези случаи се отнасят за периода от 1995-2016 г. По данни на сайта „Медиапарт“, който е специализиран в гръмките разобличения, Бесон три пъти е принуждавал една от своите служителки да прави секс с него. Бивша студентка от киноучилището на Бесон е дала показания през юли. Действията на режисьора спрямо нея могат да бъдат оценени като „сексуален тормоз“. Инцидентът е станал през януари 2016 г., когато тя е била стажантка при снимките на филма „Валериан и града на хилядите планети“.

Манекенката Сенди Ван Рой твърди в първия си иск от май тази година, че Бесон я е насилил в парижки хотел. Сега тя е завела допълнителен иск за по-ранен тормоз от страна на известния режисьор. До момента нито адвокатът на Бесон, нито корпорацията „Европакорп“ са коментирали появилата се нова информация.

Коментари