Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Обявиха ключови дати за наградите "Златен глобус"
Обявиха ключови дати за наградите
Снимка: БГНЕС
Обявиха ключови дати за наградите "Златен глобус" Понеделник, 27.07.2020 г., 23:25 ч. Остава неясно дали церемонията ще се проведе на живо

Асоциацията на холивудската чуждестранна преса обяви ключови дати за предстоящата 78-а церемония за връчване на наградите "Златен глобус".

Събитието с водещи актрисите Tina Fey и Amy Poehler ще се състои на 28 февруари 2021 г., близо два месеца по-късно от обичайното за шоуто време. Причината за преместването на датата от началото на януари в края на февруари е пандемията от коронавирус. Все още не е ясно дали церемонията ще бъде на живо, както и дали ще се проведат обичайните пресконференции на звездите пред множество международни журналисти и публика.

Отлагат се и наградите “Златен глобус”

Филмите, които ще имат шанса да се борят за статуетките "Златен глобус" на предстоящата церемония, трябва да са излезли на екран в периода 1 януари 2020 - 28 февруари 2021 г.

Заради новата ситуация, предизвикана от пандемията, премиерите на редица филми тази година се състояха в стрийминг платформите. Поради тази причина организаторите на наградите "Златен глобус" ще допускат до участие и такива продукции. Условието е те да са имали насрочена дата за прожекция в кината, която обаче е отпаднала заради заплахата от зараза с новия вирус.

Номинираните в категориите за "Златен глобус" ще бъдат обявени на 3 февруари 2021 г.

Отложиха и наградите БАФТА

По-рано наградите "Оскар" също бяха отложени с два месеца - за 25 април 2021 г. Периодът, в който филмите трябва да са излезли, за да могат да попаднат сред номинираните, също беше удължен съобразно новата реалност.

Коментари