"Ocean Blvd" официално е шестият номер 1 на Lana Del Rey

01 април 2023
Lana Del Rey
Снимка от ANIMATO MUSIC / UMG / NEIL KRUG

Lana Del Rey записа своя шести албум номер 1 във Великобритания с новия “Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd”. Според данните това е най-бързо продаващият се албум до момента за 2023 г. 

Предишните албуми на Lanа, класирали се на първо място в официалната британска класация, са “Born to Die” (2012), “Ultraviolence” (2014), “Lust for Life” (2017), “Norman F*cking Rockwell!” (2019) и “Chemtrails Over the Country Club” (2021).

“Ocean Blvd” надмина дебютната седмица на “Trustfall” на Pink и вече е албумът с най-много продажби през първата седмица от издаването за годината. Това е и най-силната първа седмица по отношение на продажбите за албум на Lana от “Ultraviolence” през 2014 г.

Записът поставя певицата и в списъка с изпълнители с най-много албуми номер 1 във Великобритания, като тя изравнява постижението на Arctic Monkeys, Radiohead и Blur. 

Lana се класира на пето място по брой албуми от изпълнителка начело на британския чарт. Само Madonna (12), Taylor Swift (9), Kylie Minogue (8) и Barbra Streisand (7) имат по повече албуми на първо място в класацията.

“Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd” оглавява и класирането по продажби на албуми на винил тази седмица.

На второ място в седмичната класация са Depeche Mode с “Memento Mori”. Това е и купуваният в дигитален формат албум през изминалата седмица.

Fall Out Boy останаха трети със “So Much (for) Stardust”.

На четвърта позиция е специалното издание на “Dark Side of the Moon” на Pink Floyd, с което беше отбелязана 50-годишнината от излизането на емблематичния албум. 

Топ 5 завършва с кънтри звездата Luke Combs и неговия четвърти албум”Gettin’ Old”.

Новини