Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Одобриха нов сериал предистория на "Игра на тронове"
Одобриха нов сериал предистория на
Снимка: twitter
Одобриха нов сериал предистория на "Игра на тронове" Сряда, 30.10.2019 г., 09:05 ч. "Домът на дракона" ще разказва историята на рода Таргериън

Нова история от света на сериала "Игра на тронове" получи зелена светлина и започва подготовка за заснемането й. Сериалът "Домът на дракона" ще разказва за рода Таргариън, предците на Майката на дракони Денерис (Emilia Clarke). 

Действието ще се развива около 300 години преди случващото се в "Игра на тронове".

Miguel Sapochnik, който режисира някои от емблематичните епизоди на телевизионната сага, като "Битката на копелетата" ("Battle of the Bastards") и "Дългата нощ" ("The Long Night"), ще работи и по първия епизод на новата продукция, а вероятно и по още няколко.

Sapochnik, Ryan Condal ("Колония"), авторът на книгите за "Игра на тронове" George R. R. Martin и Vince Gerardis ще бъдат изпълнителни продуценти, а Condal и Martin ще са и сценаристи. 

Dragon

снимка: facebook

Междувременно снимането на друга сюжетна линия, отново предистория за Вестерос, беше прекратено. От телевизията продуцент на поредицата се отказаха от нея, след като първият заснет епизод не е получил добри отзиви. Очакваше се в нея главна роля да изпълнява актрисата Наоми Уотс. 

"Вселената на "Игра на тронове" е богата на истории", каза програмният директор на HBO Casey Bloys и допълни "Нямаме търпение да се впуснем в изследване на произхода на рода Таргериън и на ранните дни на Вестерос заедно с Miguel, Ryan и George".

"Домът на дракона" е базиран на романа на Мartin "Огън и кръв", а действието се развива около 300 години преди събитията в "Игра на тронове". 

Новината за новия сериал дойде няколко часа след като беше съобщено, че HBO са се отказали от друга предистория на "Игра на тронове", за която се говореше много през последните месеци. Пилотният епизод за него, с участието на актрисата Naomi Watts, беше заснет през лятото. Действието трябваше да се развива хиляди години преди събитията в "Игра на тронове" и да разказва за "страховитите тайни от историята на Вестерос, произхода на белите бродници, от мистериите на Изтока до легендите за рода Старк". Смята се, че пилотният епизод не е получил одобрението на контролните групи зрители.

Коментари