Окончателно: Aerosmith отложиха турнето си за 2024 година

01 октомври 2023
Аerosmith
Снимка от facebook/aerosmith/theaaronperry

Фронтменът на "Aerosmith" Стивън Тайлър има проблеми с ларинкса и бандата е принудена да отложи оставащите дати от турнето си за следващата година.

“За съжаление, проблемът на Стивън е по-сериозен, отколкото се предполагаше първоначално", се казва в изявление на групата, публикувано в профила й във Фейсбук. 

По-рано Тайлър, който е на 75 години, разкри, че има проблем с гласните струни. Това стана по време на последния концерт на "Aerosmith" на 9 септември в Ню Йорк. Той каза, че това ще пречи на изявите му в следващите 30 дни и "Aerosmith" отложи шест дати от турнето си.

С оглед на здравословното състояние на вокалиста, групата анулира "всички планирани концерти от турнето "Peace Out" за "някъде през 2024 г.", се казва в публикацията. 

""Aerosmith"  започна турнето, обявено като прощално и с планирани 40 концерта, по-рано този месец от Филаделфия. То трябваше да продължи до 29 февруари. Групата планираше да свири в навечерието на Нова година в Бостън, където е създадена през 1970 г. Стивън Тайлър обаче се разболя след три изяви. 

Новини