Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Отмениха тазгодишната Мет Гала
Отмениха тазгодишната Мет Гала
Снимка: БГНЕС
Отмениха тазгодишната Мет Гала Вторник, 17.03.2020 г., 14:42 ч. Балът в музея "Метрополитън" няма да се състои заради пандемията от коронавируса

Балът в музея "Метрополитън", който е светското събитие на годината в Ню Йорк, се отлага заради новия коронавирус, съобщи Ана Уинтур, която го председателства.

Решението на организаторите е свързано със заповедта на ръководството на музея той да бъде затворен до 15-и май. Балът беше насрочен за 4-и май.

Галата в музея "Метрополитън" е благотворителна. Тя е основен източник на средства за Института по костюмите, който е подразделение на музея "Метрополитън", но не се финансира от него. Организира се от 1948 г. в първия понеделник на май за откриването на новата експозиция в Института по костюмите.

Тазгодишните домакини на бала в музея "Метрополитън" са актрисите Мерил Стрийп, Ема Стоун, композиторът и драматург Лин-Мануел Миранда, дизайнерът Никола Гескиер и Ана Уинтур, която като един от основателите на Института, винаги е част от групата на домакините.

Балът в музея "Метрополитън" беше отменен и през 2002 г. заради терористичните атаки от 11 септември 2001 г.

 

Коментари