Ozzy Osbourne прекратява концертната си дейност

01 Февруари 2023
Ozzy Osbourne
Снимка от Facebook

Рок звездата Ozzy Osbourne обяви, че прекратява концертната си дейност, защото вече е прекалено немощен за нея.

В изявление фронтменът на Black Sabbath информира, че не може да се възстанови след травмата на гръбнака, която получи през 2019 г. след падане. Тя е довела и до утежняване на старите му наранявания, получени при инцидент с АТВ през 2003 г., който за малко да бъде фатален за него.

"Гласът ми е добре”, казва 74-годишният музикант, “Въпреки това след три операции, терапия със стволови клетки, физиотерапия и след революционно лечение “Cybernics”, тялото ми остава слабо”. Последната посочена терапия включва използването на механичен екзоскелет за 20 000 долара, който помага на пациентите да си възвърнат мобилността. 

С изявлението си Osbourne отмени всички предстоящи дати за концерти в Европа и Великобритания, част от прощалното му турне. Началото на обиколката трябваше да бъде поставено във Финландия през май. Концертите вече бяха отлагани няколко пъти заради първото му нараняване, а после и заради пандемията. 

Ozzy добавя, че неговият екип се опитва да организира негови изяви в бъдеще, за които обаче няма да му се налага да пътува.

През последните години Osbourne се сблъска с доста здравословни проблеми, от коронавирус до болестта на Паркинсон, с която е бил диагностициран още през 2003 г., но за която разкри публично чак през 2020 г. 

Миналата година претърпя тежка операция на врата и гръбнака, която по думите на съпругата му Sharon Osbourne "ще определи остатъка от живота му". Макар и успешна, процедурата е оставила певеца в “агония”. “В един момент стана толкова зле, че си мислех “Господи, моля те, не позволявай да се събудя на сутринта”, разказа той пред “Guardian”.

Въпреки всичко миналата година той изпълни “Iron Man” и “Paranoid” на закриването на спортно събитие в родния му Бирмингам. 

В изявлението си Osbourne казва, че да спре с концертите е най-тежкото нещо до момента, което е трябвало да сподели с верните си фенове. И благодари на семейството си, бандата, екипа си и партньорите си в турнето Judas Priest за подкрепата. Накрая изказа признателност и на феновете “за тяхната безкрайна отдаденост и за това, че ми дадоха живот, който никога не съм си и мечтал, че ще имам”. 
 

Новини