Paul McCartney си спомня как е открил реге музиката

Музикантът разказва за страстта си към плочите в предговор на книга

11 ноември 2022
social
Снимка от BGNES

Paul McCartney си спомня как е открил реге музиката в предговора към ново музикално и печатно издание.  

Легендарният бийтъл ще издаде голям бокссет с плочи, озаглавен “The 7″ Singles”, на 2-и декември. В него са включени 80 сингъл-албума, подбрани лично от McCartney и прибрани в дървено сандъче. Специалното издание ще има само 3000 бройки. 

В “The 7″ Singles” има 163 песни или 10 часа музика от половинвековната самостоятелна кариера на музиканта. 

Към всичко това е добавена и книга със 148 страници с предговор от McCartney, есе на музикалния журналист Rob Sheffield, подробна информация за класирането на синглите, бележки и официални обложки. 

Rolling Stone публикува предговора към книгата, в който McCartney си спомня как е открил реге музиката, докато е бил в Ямайка и казва, че и до днес много обича да намира нова музика в специализираните магазини за продажба на албуми и си купува плочи. 

“Винаги съм намирал за много вълнуващо да се ровиш в албумите в магазина, в търсене на следващото ново откритие. Обичам това и до днес, а до офиса ми в Лондон има няколко страхотни независими музикални магазина… Някои от най-щастливите ми спомени с купуване на 7-инчови плочи са от един магазин в Ямайка, където ходехме по време на ваканцията си в Монтего Бей… Беше страхотен. Там имаше записи, за които не знаеш какви са, защото не са на популярни изпълнители. Затова беше като голямо приключение да отидеш при човека зад щанда и да попиташ “Този какъв е? Добър ли е?”.

Певецът разкрива също, че джубоксът в офиса му е от сцена от филма “Give My Regards to Broad Street” с негово участие: “Много ми харесваше и говорих с човек, който го донесе, и накрая го купих от него. Това е много хубава винтидж вещ, а песните в него - като “Long Tall Sally” на Little Richard и “Hound Dog” на Elvis Presley - наистина ме връщат в детството. Всички тези спомени от времето, когато бяхме деца, още преди Beatles”.

“Надявам се, че песните в тази кутия също ще ви донесат забавление и мили спомени. При мен се получава, ще има и още в бъдеще…”.

McCartney издаде 18-ия си албум, “McCartney III”, през декември 2020 г. С него той завърши трилогията, която започна с “McCartney” (1970 г.) и “McCartney II” (1980 г.).

Това лято Paul McCartney беше хедлайнер на музикалния фестивал “Гластънбъри”. Той направи незабравимо шоу на емблематичната сцена “Пирамидата”. Специални гости бяха Dave Grohl и Bruce Springsteen, а музикантът от Beatles поднесе и виртуален дует с покойния John Lennon.

 

Новини