Paul Mescal и Pedro Pascal в гладиаторска битка в трейлъра на "Гладиатор II"

09 юли 2024
Gladiator 2
Снимка от YouTube screenshot

Paul Mescal и Pedro Pascal влизат в гладиаторска битка в първия трейлър на "Гладиатор II" на Ridley Scott.

Видеото предлага интригуващ поглед към дългоочакваното продължение на историческия епос на Scott от 2000 г. Той е пълен с вражди и фантазии за отмъщение, политически интриги и революционен плам, упадък, поквара и впечатляващи екшън сцени, включително импровизирана морска битка на терена на Колизеума.

"Гладиатор II" се фокусира върху Луций (Mescal). В оригиналния филм той се появи за кратко като син на Луцила (Connie Nielsen, която се завръща в ролята си за новия филм), дъщеря на император Марк Аврелий, бивша любовница на Максимус (Russell Crowe) и сестра на подлия Комодус на (Joaquin Phoenix). След събитията от първия филм Луцила изпраща сина си да живее в Северна Африка без обяснение, оставяйки го сам и негодуващ, но и с незаличим спомен от последната битка на Максимус.

„Спомням си този ден“, казва той в началните моменти на трейлъра. „Никога не съм го забравял. Че роб може да отмъсти на император".

След като новите римски императори (братя, изиграни от Fred Hechinger и Joseph Quinn) нахлуват в дома на Луций, той става в роб, а след това и гладиатор. По пътя среща Макрин, властен брокер и търговец на оръжие, изигран от Denzel Washington, и в крайна сметка поема по пътя към сблъсък с Марк Акаций (Pascal), римски генерал, който е обучаван при Максимус и ръководи инвазията в дома на Луций.

"Гладиатор II" ще излезе по кината на 22 ноември - същия ден, в който е и премиерата на филма "Wicked" с Ariana Grande. Потребители в социалните мрежи се опитаха да направят от това поредното епично киносъревнование, подобно на феномена „Barbenheimer“ (филмите "Барби" и "Опенхаймер"), но засега съчетанието от двете заглавия „Wickiator“ не се очертава като толкова популярно забавление за киноманите. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини