Pearl Jam отменят концерти

Еди Ведър загуби гласа си

22 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Pearl Jam не успяха да изнесат концерт във Виена, след като фронтменът Еди Ведър не се възстанови от проблемите с гърлото, причинени от "екстремните обстоятелства" във Франция по-рано през седмицата.

Pearl Jam заявиха в каналите им в социалните медии: "За всички, които очакваха страхотно шоу тази вечер във Виена, ние също бяхме такива. Въпреки това, поради екстремните обстоятелства на последното място на открито извън Париж (жега, прах и дим от пожарите), гърлото на нашия певец Ед Ведър остана увредено. Той посети лекари и му беше проведено лечение, но засега гласните му струни не са възстановени. Това е жестока новина. Като група дълбоко съжаляваме и се опитахме да намерим варианти да продължим да свирим. Просто в този момент няма здраво гърло. Така че много, много дълбоко съжаляваме".

Изглежда, че концертът няма да бъде пренасрочен, а на феновете ще бъдат предложени средства за възстановяване на разходите.

Следващата дата от настоящото европейско турне на групата е в Прага, но все още не е обявено дали концертът все пак ще се състои.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pearl Jam (@pearljam)

Новини