Пенелопе Крус и Антонио Бандерас представиха "Официален конкурс"

В комедията си повдигат въпроси за творчеството и изкуството

05 септември 2021
social
Снимка от БТА

Пенелопе Крус и Антонио Бандерас представиха комедията "Официален конкурс" на аржентинските режисьори Гастон Дюпра и Мариано Кон на кинофестивала във Венеция. 

Пенелопе Крус е в ролята на известна режисьорка, ангажирана от богат стар предприемач да заснеме "най-добрия филм". За ролите на двама братя съперници тя кани изявени актьори - в ролите Антонио Бандерас и Оскар Мартинес. Както казаха създателите на филма, те не са искали да обидят никого.

В комедията си повдигат въпроси за творчеството и изкуството. "Всъщност ние засягаме сериозните теми за успеха, завистта, съперничеството, несигурността през призмата на иронията", обясни Бандерас на пресконференцията за филма.

Специалистите очакват филмът да спечели една от наградите на фестивала във Венеция. Според неофициалния рейтинг на италианските кинокритици засега най-добри шансове има "Божията ръка" на Паоло Сорентино. Те харесаха и новозеландския "Силата или кучето" на Джейн Кемпиън. Общо 21 филма участват в основната конкурсна програма. Победителите ще бъдат обявени на 11-и септември. 

Новини