Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пениуайз е най-популярният образ за този Хелоуин
Пениуайз е най-популярният образ за този Хелоуин
Пениуайз е най-популярният образ за този Хелоуин Четвъртък, 31.10.2019 г., 09:24 ч. Всички искат да се маскират като зловещия клоун от филма "То"

Перука, бутафорен грим, фалшива кръв или маска - това са няколко от задължителните елементи за решилите да се маскират за Хелоуин. На 31-и октомври католическата църква празнува Вси светии, а за повечето хора по света това е просто ден за маскарад.

Страховитите костюми водят началото си от древните чествания на келтската Нова
година в навечерието на 1-и ноември. Келтите вярвали, че през нощта срещу празника се отварят вратите на отвъдния свят, и се маскирали, за да изплашат духовете.

Днес сплашването е на заден план, изместено от стремежа към забавление и оригиналност.

По повод празника световната търсачка Google публикува списък на най-популярните Хелоуин костюми за годината, базиран на това колко често някой се е ровил за тях в мрежата.

Най-атрактивен за 2019г. е страшният клоун от филма “То” Пениуайз. Причината е, че втората част на лентата излезе по-рано през годината и беше гледана от милиони хора по целия свят.

На второ място е класическата вещица. Костюмът за нея е лесен - черна рокля, шапка с остър връх и може би метла, са напълно достатъчни.

Супергероите също са много популярни, като третото място в подреждането е за Спайдърмен. Тор също е желан образ, само че не с визията на мускулест, необмислено смел и адски красив бог на гръмотевиците, а както го познаваме от "Отмъстителите: Краят" - отдал се на депресията, глуповат и брадясал супергерой с масивен бирен корем.

Петото място е за динозаврите. Динозавърският костюм поне е практичен, тъй като няма нужда от аксесоари, и е лесен за намиране.

За дамите много желана тази година е максировката като Господарката на злото, с оглед на съвсем наскоро излязлото по кината продължение на филма от 2014г.

Коментари