Пентагонът: Няма доказателства за извънземни

Няма недвусмислени изводи за природата на НЛО

17 декември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Пентагонът все още не е открил доказателства за посещение на Земята от извънземни, заяви зам-министърът на отбраната на САЩ по разузнаването Роналд Мултри.

„Не сме видели нищо, което да ни накара да вярваме в извънземния произход на някой от обектите, които видяхме“, каза Мултри, цитиран от CBS News. Според него той също не е видял нищо, което би позволило „да се предположи, че е имало посещение от извънземни или произшествие (кораб) от извънземни“.

Все пак ведомството отбеляза, че службата на Пентагона, създадена за изучаване на данни за неидентифицирани летящи обекти, е получила "няколкостотин" нови съобщения. През 2021 г. беше публикуван доклад на националното разузнаване на САЩ, в който се посочва, че неидентифицираните летящи обекти могат да представляват проблеми за националната сигурност на САЩ. Докладът отбелязва 144 предполагаеми наблюдения на НЛО, които не могат да бъдат адекватно обяснени. В същото време в документа се посочва, че няма недвусмислени изводи за природата на тези явления, а за изследването им ще са необходими повече време, по-систематичен подход и значителни средства.

Новини