The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Pet Shop Boys потвърдиха концерта си в България
Pet Shop Boys потвърдиха концерта си в България
Снимка: facebook
Pet Shop Boys потвърдиха концерта си в България Вторник, 19.10.2021 г., 16:12 ч. Шоуто е част от турнето на британското дуо "Dreamworld: the Greatest Hits Live"

Най-успешното британско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди официално първото си гостуване в България за лятото на следващата година. Датата е 2 юли 2022 г., а мястото е Паркът на Летище София до Терминал 2.

Нийл Тенант и Крис Лоу ще изнесат мащабно шоу на открито като част от актуалното си турне "Dreamworld: the Greatest Hits Live". То ще представи класиките на артистите "It's A Sin", "West End Girls", "What Have I Done To Deserve This?", "Always On My Mind", както и "Go West", който за хората, които помнят времената след 1989 г., олицетворява стремежа към свобода и промяна, символизиран от Запада за цяло поколение.

С концертите си на живо през последните 30 години Pet Shop Boys са наложили своя оригинален и неподрaжаем синт поп стил. Според Daily Telegraph „шоуто им обхваща поп култура, клубна култура, театър, кино и политическа сатира, поднесени на публиката чрез запомняща се хореография от профeсионални танцьори, впечатляващи визуални ефекти и умопомрачително светлинно лазерно шоу“.

Pet Shop Boys ще представят и последния си албум "Hotspot", който излезе в началото на 2020 г. Изданието изненадва със съвременно, но в същото време непреходно звучене, белязано от характерния почерк на дуета.

Pet Shop Boys са постигнали 42 европейски топ 30 сингъла, включително 22 Топ 10 хитове и четири номер 1. През годините са хедлайнери на много от най-големите световни фестивали, между които Glastonbury, Roskilde, Latitude и Benicassim, осъществяват и епични изпълнения на Coachella, Rock in Rio и Summer Sonic в Япония.

Паркът на летище София, където ще се проведе концертът, ще бъде специално подготвен и трансформиран, за да отговори на високите изисквания на продукцията на британците. Сцената на открито ще е разположена до живописно езеро, а концертната зона ще е оформена в амфитеатрален стил. Чакащите, излитащите и кацащите самолети, кулата за контрол на полетите и много зеленина ще са част от декора на музикалния спектакъл на Pet Shop Boys.

Организаторите на събитието са осигурили бърз и удобен достъп - порталът на концертната зона ще бъде изграден в непосредствена близост до входа на метростанция „Летище София“, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2.

Първите билети “Ранно Пиле” на цена от 70 лв. са вече в продажба и налични онлайн и на каса в избрани магазини в цялата страна.

Коментари