Платена публикация: Математика и футбол - какво е добре да знаем

Математиката е една от най-великите науки, която може да даде нагледно и логично обяснение за съществуването и естеството на голяма част от нещата в света.

22 ноември 2021
social

Математиката е една от най-великите науки, която може да даде нагледно и логично обяснение за съществуването и естеството на голяма част от нещата в света. Тя може да бъде и наш верен другар и съюзник, що се отнася до прогнозирането на футболни срещи. Но как става това?

На базата на математиката и статистиката можем да извличаме всички данни, свързани с предстоящ сблъсък между два отбора, които биха могли да ни помогнат за крайния изход още преди началото на срещата. Единственият минус при този вид предвиждания е, че просто няма как да бъдат взети под внимание странични фактори като контузени и наказани играчи, метеорологични условия, пикантни новини от кухнята на отборите и други подобни. За да не се налага самите ние да губим време и да правим изчисленията на ръка, в интернет има достатъчно платформи, които предоставят безплатни прогнози за футбол, базирани на математиката.

Цифрите рядко лъжат и успеваемостта на подобен тип предвиждания би могла да бъде много висока. Независимо от всички фактори, просто има такива тимове, които в сблъсък помежду си много трудно си отбелязват голове, или пък такива, чиито дербита са изключително зрелищни и изпълнени с попадения. Има и отбори, които като се срещнат, независимо от моментите форми, състави и налични състезатели, просто сякаш единият е орисан да е по-добър в исторически план. Именно данни от подобен аспект могат да изчислят математическите прогнози и да ни насочва в правилната посока

 

100% сигурни ли са математическите прогнози

Няма нищо, което да е напълно сигурно в този свят. При прогнозите обаче, ние и не търсим такъв процент. В зависимост от средния коефициент, размера на залога и процента успеваемост, това което искаме да постигнем е една експоненциално растяща във времето банка. А математическите прогнози са нещо, което в дългосрочен план, но при спазване на добра дисциплина и самоконтрол, могат да ни направят истински успешни. Също така с помощта на платформите, които наготово ни предоставят подобни предвиждания ние не само ще спестим време, ами и сами лесно можем да отсеем вероятните математически възможни изходи от тези, които са „най-вероятни сред вероятните“ – т.е. тези, които имат най голям процент да се случат. Това са точно тези прогнози, които целим да открием и да заложим на тях.

Именно този тип предвиждания са и най-популярни сред гемблърите и големите играчи в света на залаганията на футболни мачове. Залозите на базата на интуиция и привързаност могат да бъдат много измамни в дългосрочен план. Затова математиката е нещо, на което спокойно можем да се доверим, тъй като тя върши цялата работа вместо нас – изчислява, анализира и дори ни предоставя конкретния мач и тип залог, който трябва да направим. Дори и да не е печеливш в дадения момент, залог с вероятност 75% успеваемост е такъв, който във времето след една по-голяма серия от опити, ще бъде печеливш във всяка 3-та от общо четири ситуации. Когато опитът в спорта и науката работят в синхрон, то няма логична причина да не заложим на този подход!
*Хазартът е забранен за лица под 18 годишна възраст.

*Хазартът води до пристрастяване и трябва да се залага разумно и отговорно. При проблем е необходимо да се потърси лекарска помощ.

Новини