Почина барабанистът на Roxette

Pelle Alsing свири с групата от създаването й

21 декември 2020
social
Снимка от twitter

На 60 годишна възраст почина барабанистът на Roxette Pelle Alsing. Информацията потвърди китаристът и вокалист на групата Per Gessle, който написа съобщение в официалните канали на състава в социалните мрежи:

“С прискърбие ви информирам, че нашият обичан Pelle Alsing почина. P беше не само невероятно изобретателен барабанист, който от самото начало ни помагаше да създадем музикалния облик на Roxette, но той също беше най-добрият приятел, който можете да си представите, добър и щедър човек с най-голямото сърце, което биеше за всички. Той беше и най-забавният, човекът с най-голямата усмивка, този, който те подкрепя най-много, когато имаш съмнения. Ще ни липсва много повече, отколкото думите биха могли да изразят. Изпращам цялата си любов на съпругата му, семейството и приятелите му".

Alsing свири с Roxette от 80-те години до 2010 г. Участвал е в техните концерти, както и в записите на няколко албума.

До момента не е съобщена причината за смъртта на музиканта.

Alsing почина година след като вокалистката на Roxette Мarie Fredriksson загуби битката с рака на 61 г. Тя беше диагностицирана с мозъчен тумор през 2002 г.

Групата Roxette е основана през 1978 г. и издава музика до 2019 г. Музикантите се превърнаха във втората най-известна шведска банда след Abba. Сред вечните им класики са "It Must Have Been Love", "The Look" и "Joyride".

Новини