Почина британската певица Vera Lynn

103-годишната изпълнителка дава надежда и сили с песните си на британските войници през Втората световна война

18 юни 2020
social
Снимка от wikipedia.org

Почина британската певица Vera Lynn, съобщи BBC. Информацията беше потвърдена от семейството на 103-годишната изпълнителка.

Lynn ще остане в историята на популярната музика с изпълненията си, дали кураж на британските войници през Втората световна война.

Vera Lynn е сред най-обичаните британски изпълнителки на 20-и век. Пяла е за войници на фронта в Индия, Египет и други страни, с което носи утеха и надежда сред ужасите на войната.

Миналия месец тя стана най-възрастният изпълнител с албум в първите 40 най-слушани в Обединеното кралство, благодарение на компилация с най-големите й хитове, излязла тогава.

"We'll Meet Again", една от най-известните изпълнени от нея песни, беше спомената и от кралица Елизабет Втора в обръщение, с което призова британците за сила и търпение въпреки раздялата с близки по време на блокадата заради коронавируса.

От 40-те насам песента е източник на вдъхновение в популярната култура, от германските шлагери и ранните американски рок групи до Pink Floyd във Великобритания.

Lynn посвещава голяма част от живота си на благотворителни каузи, с които подкрепя ветераните от войната, деца инвалиди и борбата с рака на гърдата. 

Новини