Почина Christine McVie от Fleetwood Mac

Певицата и кийбордистка беше на 79 години

30 ноември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Christine McVie, която свиреше във Fleetwood Mac и написа някои от най-известните им песни, почина на 79 години на спокойствие в дома си, заобиколена от близките си, съобщиха в изявление от семейството ѝ. 

Британската певица и авторка на песни стои зад хитове като “Little Lies”, “Everywhere”, “Don't Stop”, “Say You Love Me” и “Songbird”.

McVie напусна Fleetwood Mac след 28 години заедно през 1998 г., но се присъедини към състава отново през 2014 г.

Christine Perfect се омъжва за басиста на Fleetwood Mac, John McVie, и се присъединява към групата през 1971 г.

Fleetwood Mac бяха една от най-популярните рок банди в света през 70-те и 80-те години на миналия век. 

Албумът “Rumours” от 1977 г., който е вдъхновен от разделите на семейство McVies и на другата двойка в бандата, Lindsey Buckingham и Stevie Nicks, се превърна в един от най-продаваните в историята - от него са продадени над 40 милиона копия по целия свят. 

McVie е сред осемте членове на групата, които са въведени в Залата на славата на рокендрола през 1998 г. Същата година, след успеха на лайф албума “The Dance”, тя се оттегля в Кент и заявява, че заради страха си от летене напуска състава. 

През 2013 г. обаче се присъединява към тях за шоуто им в лондонската зала “O2” и преоткрива любовта си към изявите на живо. Завръща се обратно в групата година по-късно. 

"Беше невероятно, сякаш никога не съм си тръгвала. Качих се там горе отново и те бяха там, същите познати лица на сцената”, сподели звездата тогава пред в. Guardian.

През 2017 г. тя сподели пред BBC Radio 4, че е развила агорафобия (страх от открити пространства), след като напуснала колегите си. 

В изявление от бандата казват за McVie: "Бяхме късметлии, че тя беше част от живота ни. Всеки по отделно и заедно, ние дълбоко ценяхме Christine и сме благодарни за прекрасните спомени, които имаме. Ще ни липсва много”.  

 

 

 

Новини