Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Почина най-добрият приятел на Алф - Уили Танер
Почина най-добрият приятел на Алф - Уили Танер
Почина най-добрият приятел на Алф - Уили Танер Четвъртък, 27.06.2019 г., 10:11 ч. Актьорът Макс Райт от години се бореше с раково заболяване

На 75 години след дълга битка с рака почина най-разпознаваемото лице от сериала “Алф” - актьорът Макс Райт, който изпълнява ролята на Уили Танер. Смъртта му е потвърдена от близките му пред сайта TMZ. Актьорът е починал в дома си в Калифорния. Райт беше диагностициран с лимфома през 1995г.

Култовият комедиен сериал “Алф” започва да се излъчва през септември 1986 г. по американската телевизия Ен Би Си. В него Гордън Шамуей се разбива с космическия си кораб на Земята. Попада в гаража на семейство Танер - обикновено американско семейство, което дава на новодошлия името Алф (от англ. A.L.F. - Alien Life Form - “извънземна форма на живот”, в първия епизод на сериала с българско озвучаване “АЛФ” е преведено като “алтернативна форма на живот”).

И четиримата от семейството - съпругът Уилям, жена му Кейт и децата Лин и Браян, неохотно приемат Алф в своя дом и го крият от службите, докато той поправя космическия си кораб и се опитва да се свърже с оцелели от родната му планета Мелмак. А всичко това на фона на куп пакости и забавни реплики като “Майтап бе, Уили”, които зрителите помнят и до днес.

Райт се снима в още редица телевизионни продукции, сред които "Бар Наздраве", "Бъфало Бил", "Мърфи Браун" и други. На голям екран той участва в "Ах, този джаз", "Познай кой идва в колежа", "Червените" и една от адаптациите на "Сън в лятна нощ".

Изпълнителният продуцент на "Алф" Лиса Баник казва за Макс Райт, че да пишеш сценарий за него е било като да свириш на синтезатор - толкова талантлив е актьорът и толкова много образи може да изиграе. "Той може да изиграе всяка запетая, точка и тире, което напишеш", допълва Баник.

Коментари