Покойната Amy Winehouse влезе в престижна група

05 октомври 2023
Amy Winehouse
Снимка от YouTube screenshot

Amy Winehouse най-после се присъедини към групата на артистите с клипове с милиарди гледания. Покойната носителка на "Грами" намери място в елитния клуб на милиардерите, след като видеото към нейната класика от 2007 г. “Back to Black” премина бариерата от 1 милиард гледания в сайта YouTube. 

Елегнатното черно-бяло видео е режисирано от Phil Griffin и в оригинал включва погребална процесия, в края на която певицата отдава почит пред надгробна плоча с надпис "Почивай в мир, сърце на Amy Winehouse”. Този момент беше изрязан от клипа след смъртта на звездата, която почина от алкохолно натравяне на 27-годишна възраст. 

Третият сингъл от втория и последен албум на певицата със същото заглавие е написан от Winehouse и Mark Ronson, с когото често работят заедно. Песента е вдъхновена от бурната връзка на Amy с Black Fielder-Civil. 

"Back to Black", от който са и синглите “Rehab”, “You Know I’m No Good” и “Tears Dry On Their Own”, печели "Грами" за най-добър поп вокален албум, за запис и за песен на годината (“Rehab”). Певицата получава и наградата за най-добър нов изпълнител. 

Новини