Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пол Маккартни издаде детска книжка
Пол Маккартни издаде детска книжка
Снимка: БГНЕС
Пол Маккартни издаде детска книжка Понеделник, 18.11.2019 г., 09:22 ч. „Хей, дядо Готин!“ разказва за един необикновен дядо, неговия магически компас и приключенията му с неговите внуци

Музикалната легенда от „Бийтълс“ Пол Маккартни издаде първата си книга за деца - „Хей, дядо Готин!“. Илюстрациите са на Катрин Дърст. 

Дядо Готин е неуморен изследовател, който владее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас той поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Да яздят летящи риби, да бягат от развилнели се бизони и да бъдат преследвани от лавини за децата е просто всекидневие, когато са в компанията на своя дядо. Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света, казва авторът. Той има четирима внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения, а той си пада малко нещо магьосник. 

“Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби, и за техните внуци, за да могат да им четат преди лягане”, допълва Маккартни.

Книгата вече се продава и на български език.

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, Пол Маккартни поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години той променя света завинаги с „Бийтълс“. Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на „Уингс“, а също и в сътрудничество с много световни артисти. 

До момента Пол Маккартни е носител на 18 награди „Грами“, а през 1997 г. получава рицарско звание от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.

Коментари