Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пол Маккартни призова да се забранят "мокрите" пазари в Китай
Пол Маккартни призова да се забранят
Снимка: facebook
Пол Маккартни призова да се забранят "мокрите" пазари в Китай Сряда, 15.04.2020 г., 17:55 ч. Смята се, че именно от тях е започнало разпространението на COVID-19 по света

Легендарният музикант Пол Маккартни възнегодува срещу "средновековните" пазари в Китай, от които според повечето теории е тръгнала пандемията от новия коронавирус, и отправи призив за забраната им.

Смята се, че болестта е "плъзнала" от пазар за живи животни в китайския град Ухан и се предава чрез незаконно търгувано месо от прилепи.

Според 77-годишния Пол Маккартни Китай със същия успех може "да пуска атомни бомби".

Музикантът отправи призив към страната да забрани т.нар. "мокри" пазари, отбелязвайки: "Всеки, който е отговорен за това, е във война със света".

"Нека си признаем, че е малко средновековно да се ядат прилепи, освен ако не сте Ози Озбърн", допълва Маккартни с по-шеговит тон, визирайки случая, в който легендарният фронтмен на "Блек сабат" отхапа главата на жив прилеп на сцената.

Бившият член на Бийтълс казва още, че макар да се е опасявал от най-лошото, например размирици и бунтове заради социалните и икономически бедствия, се радва, че Великобритания се е обединила в това време на изпитание.

В радио интервю с водещия Хауърд Стърн Пол Маккартни не скрива също, че трудно понася изолацията в Източен Съсекс без съпругата си Нанси Шевъл, която се намира в Ню Йорк.

Коментари