Последният филм на Carrie Fisher излиза след броени дни

20 юни 2023
Carrie Fisher
Снимка от YouTube screenshot

Последният филм на Carrie Fisher, “Wonderwell”, ще излезе това лято, след 7 проблемни години на подготовка. Първият трейлър на лентата разкрива фентъзи история за съзряването. 60-годишната легендарна актриса завършва снимките на последните си сцени за продукцията през 2016 г., само няколко седмици преди да почине от инфаркт на 27 декември 2016 г. 

Fisher е в ролята на магьосницата Хейзъл, която живее във фантастичен свят, а нейният смъртен враг е друга митична героиня на име Яна, в която се превъплъщава певицата Rita Ora. Когато 12-годишната Вайълет се изгубва в гората и случайно попада в другата реалност, Хейзъл я взема под крилото си и я предупреждава, че ако не успее да напусне мястото до изгрев слънце, ще остане там завинаги.  

Премиерата на филма в САЩ ще бъде на 23-ти юни, очаква се дата и за Великобритания. След лимитирани прожекции в кината, той ще се разпространява в стрийминг платформа.

През юли 2021 г. продуцентът Lee Rudnicki спомена последната сцена на  Fisher за филма, която описа като “сцена, която човек би написал, за да се сбогува с феновете си”.

“Последната реплика на Carrie е за самия живот - няма да я издавам, но е гениална, но и много тъжна. И тогава Carrie изчезна… Принцеса Лея си отиде завинаги”, написа тогава продуцентът. “И тогава, в това кино снощи, настръхнах както никога досега в живота ми. Сцената е златна, магична последна завеса за една много специална актриса и жена, която напусна този свят прекалено рано”. 

През май Fisher беше почетена посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд. На церемонията присъстваха нейната дъщеря Billie Lourd и колегата ѝ от “Междузвездни войни” Mark Hamill.

“Тя беше нашата принцеса. И актрисата, която превърна този образ в една очарователна, безстрашно независима и откровено забавна силна жена, която ни взимаше дъха, целеустремена и категорична, но в същото време с  нотка на уязвимост, която те кара да си на нейна страна и да искаш да успее и да бъде щастлива”, каза на церемонията Hamill. 

Новини