Последното приключение на Индиана Джоунс - от утре в кината

29 юни 2023
Индиана Джоунс
Снимка от Форум Филм България

Инди нахлупва иконичната шапка за последен път, хваща камшика и се впуска по следите на могъщ артефакт, който позволява на притежателя си да контролира времето и пространството. От утре, 30-и юни, имаме възможността да изживеем това паметно събитие само на големия екран с "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Избрани фенове и родни звезди бяха посрещнати от „истинския“ Индиана Джоунс на тематичния килим на специалната галапремиера, която се проведе вчера в столичен мол. За вълнуващата атмосфера допринесе впечатляващият декор, който отведе гостите право в света на Инди.

Повече за емблематичния франчайз научаваме от ексклузивен поглед зад кулисите. Джеймс Манголд, Стивън Спилбърг, (самият) Харисън Форд и останалата част от звездния екип ни връщат в завладяващите приключения на Инди през годините и ни запознават с носталгията, любовта и още безброй емоции, вложени в създаването на новия "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Действието на филма се развива през 1969 година, когато космическата надпревара достига точката си на кипене. Известният археолог и приключенец Индиана Джоунс (Форд) е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война, в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е Волер (Микелсен) – бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната и е твърдо решен да прекрои света, както на него му изнася. Но не и ако зависи от Инди – той се впуска в шеметна надпревара с времето, за да попречи на нацистите, а единствената (съмнителна) помощ, на която може да разчита, е на своята кръщелница Хелена (Уолър-Бридж).

Новини