Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Празнуваме Международния ден на детето
Празнуваме Международния ден на детето
Снимка: pxhere.com
Празнуваме Международния ден на детето Понеделник, 01.06.2020 г., 09:20 ч. ДАЗД ще отбележи 1 юни със старт на инициативата " Най-голямото детско "благодаря"

1 юни като Международен ден на детето води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата,а през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

В цялата страна са организирани редица празненства и инициативи по случай 1 юни - Международния ден на детето.

Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година ще отбележи Деня на детето с празничен концерт-спектакъл. Този път събитието ще съчетае талантливите изпълнения на деца с началото на набирането на детски видеа, които ще се включат в общо видео „Най-голямото детско благодаря“.

Целта е да се покаже, че децата в България ценят хората до тях – семейството си, тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и с които са щастливи. 

По случай Деня на детето – 1 юни Столична община предоставя свободен достъп до Зоологическата градина.

От 11:00 часа в Музикалния театър за малчуганите и техните близки на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса” – входът е свободен. Половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на входа.

Коментари