Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Предприемат мерки за удължаване на летния сезон
Предприемат мерки за удължаване на летния сезон
Предприемат мерки за удължаване на летния сезон Петък, 17.05.2019 г., 14:25 ч. Освен това се подготвя наредба за детските лагери и се търсят мерки за удължаването на летния туристически сезон.

Министерството на туризма работи индивидуално с всеки от 10-те основни туристически пазара за страната ни. Освен това се подготвя наредба за детските лагери и се търсят мерки за удължаването на летния туристически сезон. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с бизнеса в Добрич.

Министърът каза още, че в момента се отчита спад от 2-3% на ранните записвания, а очакваните полети за летище Варна са по-малко с 13 на сто.

По време на срещата с бранша в Добрич министър Ангелкова изрази надеждата си, че независимо от по-слабите записвания на пазари като Германия и Русия, спадът ще бъде компенсиран от страни като Украйна, Франция, Великобритания, Чехия и Полша.

Според статистиката за област Добрич за периода януари-март се наблюдава ръст от почти 18% в броя на нощувките. Тя подчерта, че плажът ''Болата'' е избран за поредна година за един от най-красивите в Европа.

Коментари