Представиха официално “Пръстените на властта”

Премиерата на сериала по “Властелинът на пръстените” се състоя в Лос Анджелис

16 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

В Лос Анджелис се състоя премиерата на сериала по “Властелинът на пръстените”. Повечето от многобройните актьори от амбициозния проект “Пръстените на властта” минаха по червения килим, заедно с известни фенове на историята за Средната земя, сред тях Michael B. Jordan, Cynthia Erivo и Catherine Hardwicke. На събитието присъстваха и създателите на поредицата Patrick McKay и J.D. Payne, членове на семейството на писателя J. R. R. Tolkien и милиардерът Jeff Bezos. 

Смята се, че “Пръстените на властта" е най-скъпият сериал досега, като според продуцентите от Amazon бюджетът от 1 милиард долара е "изгодна сделка". Поредицата ще се излъчва от 2-и септември в платформата Amazon Prime Video. Амбициозната адаптация на вселената, създадена от Tolkien в неговите романи, започна, когато преди пет години от стрийминг услугата закупиха правата от наследниците на британския писател за 250 милиона долара.

Сериалът ще има пет сезона, всеки от които с продължителност десет часа.

Действието във "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" се развива 4000 години преди филмовата трилогия на Peter Jackson и оригиналните книги - по време на Втората епоха, измислен исторически период от вселената на Tolkien, за който писателят е дал сравнително малко подробности.

Новини