Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продадоха на търг неиздаван запис на Пол и Ринго
Продадоха на търг неиздаван запис на Пол и Ринго
Снимка: twitter
Продадоха на търг неиздаван запис на Пол и Ринго Сряда, 20.05.2020 г., 16:41 ч. „Angel in Disguise“ трябвало да влезе в албума на барабаниста на "Бийтълс", но така и не стигнала до списъка с песните

Касета с неиздадена песен на бившите членове „Бийтълс“ Пол Маккартни и Ринго Стар беше продадена на търг за 10,2 хиляди британски лири (12,5 хиляди долара).

Наддаванията бяха организирани от тръжната къща „Омега окшънс“ в градчето Нютън-ле-Уилоус в графство Мърсисайд. Автор на композицията „Angel in Disguise“ e Пол Маккартни. Той я написва заедно с барабаниста на „Бийтълс“ за неговия десети албум „Time Takes Time“ (1992 г.)

В крайна сметка парчето отпаднало от колекцията и било бракувано от барабаниста. От аукционната къща твърдят, че песента е била слушана само от няколко души и до ден днешен останала неиздадена. А на практика „Angel in Disguise“ имала потенциал да стане хит сред феновете на „Бийтълс“.

Касетата със записа дълго време е била част от колекцията на британеца Тони Принс, диджей в „Радио Люксембург“, което излъчваше между 1933 и 1992 година.

В касетата има записани две версии на песента. Едната е изпълнена от Маккартни в акомпанимент на пиано. Другата е по-пълна, с гласа на Ринго, и в нея има повече музикални инструменти.

Коментари