Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продадоха на търг пиано на John Lennon
Продадоха на търг пиано на John Lennon
Продадоха на търг пиано на John Lennon Понеделник, 22.04.2019 г., 10:00 ч. Смята се, че на него той е композирал песни за албума "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band"

Продадоха на търг за над 500 000 долара пианото на един от основателите на The Beatles John Lennon. Търгът беше организиран от базираната в Ню Джърси фирма "Gotta Have Rock and Roll".

Първоначално експертите бяха оценили пианото на сума между 800 000 долара и 1,2 милиона долара. В крайна сметка за него бяха платени 575 000 долара, като към тази сума трябва да се добавят и 25% такса на аукционната къща.

Американският колекционер на музикални инструменти Jim Irsay се похвали в Twitter, че той е новият собственик. "Това е отговорност, към която аз се отнасям много сериозно, имайки предвид бъдещите поколения", написа той.

По данни на "Форбс" Irsay притежава състояние от 2,7 милиарда долара. В неговата колекция влизат китари, принадлежали на John Lennon, Bob Dylan, Ringo Starr и Prince.

Пианото е изработено през 1872 г. Предполага се, че Lennon го е придобил през 1966 г. и го е използвал при създаването на песните за "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band". Според експертите той е импровизирал на него, когато е пишел песни.

Коментари