Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продадоха на търг ученическа фланелка на Обама
Продадоха на търг ученическа фланелка на Обама
Продадоха на търг ученическа фланелка на Обама Вторник, 20.08.2019 г., 15:25 ч. За баскетболната фланелка с номер 23, принадлежала на бившия американски президент, когато е бил 18-годишен, са броени 120 хиляди долара

Баскетболна фланелка с номер 23, принадлежала на бившия президент на САЩ Барак Обама, когато е бил 18-годишен, беше продадена на търг за 120 хиляди долара, предаде БТА.

Наддаването беше организирано от тръжната къща „Херитидж окшънс“. Първоначалната оценка на продажната цена на лота беше около 100 хиляди долара, посочва АФП.

Двадесет и три е култово число в спорта. С този номер са играли баскетболистът Майкъл Джордан и футболистът Дейвид Бекъм.

Барак Обама, известен сред съучениците си като Бари, се състезавал с въпросната фланелка в хавайското средно училище Пунаху в Хонолулу.

Спортният екип трябвало да бъде върнат след края на сезона 1978/1979 година, но съотборникът на Обама, Питър Нобъл, го помолил да му я подари като сувенир. Самият Нобъл също я носил по време на няколко състезания заради щастливия номер.

Сега новият ѝ собственик я изложи на търг, от който спечели добри пари.

Коментари