Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продават на търг светлинния меч на Люк Скайуокър
Продават на търг светлинния меч на Люк Скайуокър
Продават на търг светлинния меч на Люк Скайуокър Вторник, 04.12.2018 г., 10:31 ч. Той е използван от актьора Mark Hamill в първия филм от сагата "Междузвездни войни"

Светлинен меч на Люк Скайуокър от първия филм от сагата "Междузвездни войни" ще бъде изложен на търг в Лос Анджелис следващата седмица. Възможно е за лота да бъдат платени 200 000 долара.

От аукционна къща "Profiles in History" оповестиха, че ще бъдат предложени за продажба и други около 25 предмета, включително черен шлем на пилот на ТАЙ-файтър от излезлия по екраните през 1977 г. първи филм от поредицата. Очаква се за шлема да бъде платена още по-голяма сума - 300 000 долара.

Въпросният светлинен меч е използван от актьора Mark Hamill в образа на Люк Скайуокър в "Междузвездни войни: Нова надежда" и е проектиран от сценографа Roger Christian. В писмо, придружаващо продажбата, Christian обяснява как създал един от около петте светлинни меча, използвани във филма.

Сред лотовете ще е също камера за визуални ефекти, проектирана от компанията на George Lucas "Industrial Light and Magic" и използвана за заснемането на "Империята отвръща на удара", "Похитителите на изчезналия кивот", "Извънземното" и други холивудски блокбастъри. Смята се, че за камерата е възможно да бъдат платени 150 000 долара.

Аксесоари и вещи от "Междузвездни войни" ще бъдат предложени за продажба на търг на "Profiles in History" в Лос Анджелис от 11-и до 14-и декември.

Коментари