Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продават „Перфектната колекция“ от уиски на онлайн търг
Продават „Перфектната колекция“ от уиски на онлайн търг
Снимка: БГНЕС
Продават „Перфектната колекция“ от уиски на онлайн търг Събота, 08.02.2020 г., 09:31 ч. В 3 900 бутилки се намират най-вече малцови шотландски уискита от най-редките и най-скъпите

Някои от най-редките и най-скъпи уискита влизат в продажба на онлайн търг на частна колекция, притежание на покоен американски магнат на компания за бутилиране на безалкохолни напитки.

Компанията „Whiskey Auctioneer“ заяви, че „Перфектната колекция“ („Perfect Collection“), събрана от покойния изпълнителен директор на компанията за бутилиране на „Пепси“ Ричард Гудинг, включва 100-годишни бутилки, за които се смята, че струват повече от 1 милион паунда.

В 3 900 бутилки се намират най-вече малцови шотландски уискита, които ще се продават на две партиди.

Първите 1 949 ще се продават в рамките на 10 дни на търг, и включват рядък Macallan 1926, 60-годишно Valerio Adami и Springbank 1919 – 50-годишно.

Наскоро ценна бутилка Macallan стана най-скъпата спиртна напитка в света, когато през октомври се продаде за 1,5 милиона британски лири (1,9 милиона долара, 1,8 милиона евро) от Сотби‘с.

Втората партида ще бъде на пазара между 10-20 април и хиляди купувачи от цял свят са се регистрирали за търга на уебсайта на компанията.

Коментари