Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Прогноза: музикалните събития ще се завърнат чак през 2021г.
Прогноза: музикалните събития ще се завърнат чак през 2021г.
Снимка: pixabay.com
Прогноза: музикалните събития ще се завърнат чак през 2021г. Вторник, 14.04.2020 г., 14:40 ч. Експерт по здравеопазването смята, че очакванията на организаторите на концерти и фестивали за възстановяване на дейността им още през тази година са нереалистични

Фестивалите и концертите вероятно „ще се завърнат“ най-рано през есента на 2021 г. Такава мрачна прогноза направи американски експерт по здравеопазването във връзка с пандемията COVID-19. 

В онлайн кръгла маса, организирана от „Ню Йорк Таймс“, проф. Зийк Емануел казва, че няма представа как промоутърите, които местят големи събития като конференции, концерти и спортни събития за по-късно през тази година, смятат, че подобни действия са реалистични. „Мисля, че те ще се завърнат най-накрая. Реалистичната прогноза е, че това ще се случи най-рано през есента на 2021 г.“. 

Няколко световни фестивала вече отмениха тазгодишните си издания. Един от тях е „Гластънбъри“ във Великобритания. Той трябваше да се проведе през юни и тази година трябваше да отбележи 50 г. от създаването си. 

Други обаче бяха отложени за по-късна дата през настоящата година. Музикалният фестивал „Коачела“ в Калифорния, например, пренасрочи априлското си издание за октомври. 

Организаторите на кинофестивала в Кан също са оптимисти и обсъждат да го отложат за края на юни – началото на юли. 

Относно прогнозите за поетапното възстановяване на американската икономика Зийк Емануел, заяви, че не е „див оптимист“, защото все още не са въведени последователни национални политики. "Рестартирането на икономиката трябва да се случи поетапно и трябва да започне с по-голяма физическа дистанция на работното място. Някои видове строителство, производство или работа в офис, където може да се спазва метър и половина отстояние един от друг, е разумно да започнат първи", смята още експертът. 

Ето кои още фестивали са отменени до този момент: 

- 50-ото издание на фестивала в Роскилде, Дания - една от най-големите музикални прояви в Европа. В тазгодишното издание, което трябваше да се проведе между 29-и юни и 6-и юли, се очакваше да вземат участие около 180 изпълнители. Сред тях Боб Дилън, Робърт Плант, "Кюър", Карди Би, "Тиърс фор фиърс" и др.

- 74-ото издание на театралния фестивал в Авиньон - най-известният по рода си в света. Той трябваше да се проведе в южния френски град от 3-и до 23-и юли. 

- летният музикален фестивал "Бритиш съмър тайм", който трябваше да бъде организиран през юли. Ежегодната проява беше планирана за два уикенда - между 3-и и 12-и юли, в лондонския Хайд парк. Сред участниците във фестивала трябваше да бъдат Тейлър Суифт, Кендрик Ламар, "Пърл джем", "Литъл микс", Кеша, Рита Ора и др. 

- ежегодният филмов фестивал в Мюнхен, който трябваше да се проведе между 25-и юни и 5-и юли.

Коментари