Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Пролетният панаир на книгата се открива днес в НДК
Пролетният панаир на книгата се открива днес в НДК
Пролетният панаир на книгата се открива днес в НДК Вторник, 28.05.2019 г., 09:40 ч. Паралелно се провежда и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи

Пролетният панаир на книгата се открива днес в НДК. Над 160 издателства ще се включат в него до неделя (2-и юни), като паралелно с това Дворецът на културата ще е домакин и на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

Повече от 10 000 книги, 1 200 квадратни метра изложбена площ, над 40 000 очаквани посетители и богата културна програма с близо 50 събития - литературни четения, срещи с автограф на щандовете на издателите, дискусии - така в цифри звучи пролетния базар на книгата, който се открива преди обяд в Мраморно фоайе на НДК.

Сред акцентите в първия ден е представянето на програма “Творческа Европа” от 17:00 часа днес, която дава възможности за субсидиране на литературни преводи.

Паралелно с пролетния базар на книгата ще се проведе и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Целта е в неформална атмосфера подрастващите да се запознаят с творчеството на съвременни европейски и български автори и художници.

Подробна информация за съпътстващите събития и участващите изложители можете да получите тук.

Коментари