Първи кадри от документалния филм за Beatles

Според Peter Jackson продукцията ще бъде като машина на времето за феновете

21 декември 2020
social
Снимка от facebook

Peter Jackson разкри кратък откъс от предстоящия си документален филм за легендарната ливърпулска четворка. Премиерата на "The Beatles: Get Back" се очаква на 27 август 2021 г., а създаването му е възможно благодарение на 56 часа непоказвани досега видеоматериали, до които е получил достъп режисьорът.

5-минутното видео от филма беше споделено в Twitter от Paul McCartney. То започва с представяне от носителя на "Оскар". Jackson признава, че пандемията е отложила началото на пост-продукцията и плановете за премиерата на лентата: "Филмът вече трябваше да е готов, но също като целия свят, и той беше засегнат от ковид пандемията. Единственото хубаво е, че монтираме в Нова Зеландия, след като нашата страна до голяма степен овладя ситуацията и успяхме да се върнем в монтажното студио и да продължим да работим. Имаме 56 часа невиждани досега кадри и всичко е наистина страхотно. Бих казал, че сме стигнали до половината, но тъй като вие бяхте толкова търпеливи и филмът ще се забави до 2021 г. си помислихме, че сега е подходящ момент да ви покажем малко от това, над което работим, за да добиете представа за енергията, която ще носи лентата". Jackon уточнява, че не става дума за трейлър, а просто видеомонтаж, който носи "духа" на продукцията.

Във видеото са включени кадри заснети в началото на 1969 г., включително от легендарния концерт на Beatles на покрив в Лондон. Jackson обещава филмът да бъде като машина на времето, която ще пренесе феновете в студиото, за да станат свидетели как четирима приятели правят страхотна музика заедно.

"Get Back" ще покаже и една по-оптимистична версия на раздялата на Beatles и записите на последния им албум "Let It Be". В изявление Ringo Starr каза: “Прекарахме часове в смях и свирене на музика... Имаше много радост и мисля, че Peter ще го покаже. Мисля, че в тази версия ще има много повече мир и любов, точно както бяха нещата между нас".

Starr наскоро обяви, че през март ще издаде нов албум със заглавие "Zoom In", който е създал по време на пандемията.

Колегата му McCartney миналата седмица също представи творческия резултат от изолацията - той пусна последната част от трилогията си "McCartney".

Новини