Queen и Adam Lambert започват турнето „Rhapsody“

28 септември 2023
Queen
Снимка от queenonline.com

Queen и Adam Lambert са готови да започнат своето турне „Rhapsody“ в Северна Америка следващата седмица.

Легендарната група стартира аплодираното шоу през 2019 г. и го представи в Обединеното кралство, Ирландия и Европа миналата година. 

Според прессъобщение, Queen и техният фронтмен Lambert сега пренасят наскоро „разширената и актуализирана“ продукция обратно в САЩ и Канада, „където тя започна за първи път“. Групата обеща "още по-амбициозно шоу" на предстоящите дати.

Турнето на Queen "Rhapsody" е планирано да започне с две последователни вечери в Балтимор, Мериленд, следващата сряда (4-и октомври) и четвъртък (5-и октомври).

Оттам те ще посетят Торонто, Детройт, Ню Йорк, Бостън, Филаделфия и други градове през целия месец. Допълнителни концерти ще последват през ноември, когато Queen ще имат спирки в Далас, Денвър, Сан Франциско и Лос Анджелис.

Brian May обясни в изявление: 

„Все още наричаме нашето шоу "Rhapsody Tour", но съдържанието еволюира значително от момента, в който го гледахте за последен път. Нови играчки, нови аранжименти, но всички хитове и още много неща.“

Lambert добави: 

„Смятам за красив обрат на съдбата това, че пътят ми се срещна с този на Brian и Roger. Нямам търпение да обиколя Северна Америка още веднъж заедно с тези две невероятно талантливи легенди, Brian May и Roger Taylor.“.

Taylor коментира:

„Adam със сигурност е истинска природна стихия на сцената. Пътуването ни с него е изключително забавно и приятно. Той просто е един от най-добрите вокалисти в света – ФАКТ!“

На концертите Queen и Adam Lambert ще бъдат подкрепени на сцената от редовните членове на групата, дългогодишния клавирист Spike Edney, бас китариста Neil Fairclough и перкусиониста Tyler Warren.

Новини